ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Γιατί υπάρχει ακρίβεια στη σύγχρονη κοινωνία

 

 


Η πρωτοφανής ακρίβεια που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, κάνει πολλούς από εμάς να σκεφτούν τι πραγματικά φταίει. Γιατί στη σημερινή εποχή , παρά την αύξηση της παραγωγής προϊόντων και βελτίωση των μεθόδων παραγωγής των, ώστε να εξασφαλίζεται, τουλάχιστον ποσοτική επάρκεια... Τα προϊόντα παραμένουν στα ύψη των τιμών τους, έτσι ώστε οι Άνθρωποι να αδυνατούν να τα αγοράσουν πολλές φορές. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν στις επόμενες παραγράφους να δούμε γιατί συμβαίνει ακριβώς το φαινόμενο αυτό.

1) Πρώτον από όλα λείπει η αποτελεσματικότητα στη σύγχρονη κοινωνία των πολιτικών Κομμάτων. Τα περισσότερα Κόμματα και ποικίλες Κοινωνικές Οργανώσεις δεν ωφελούν τους πολίτες. Ο πολίτης αντιμετωπίζεται σαν μία μονάδα που δεν έχει σχέση με το Κοινωνικό σύνολο. Το προσωπικό συμφέρον του καθενός θεωρείτε ασήμαντο για το γενικό καλό κι έτσι η αυθαιρεσία των κρατικών φορέων και εταιριών, αυξάνεται έναντι του πολίτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να μην αμείβονται επαρκώς, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, να απειλούνται με κοινωνική εξόντωση, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένας μηχανισμός προστασίας του συμφέροντος των πολιτών. Οι εργοδότες και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μπορούν να πιέζουν κι άλλο προς τα κάτω τους μισθούς και τα μεροκάματα υπαλλήλων κι εργατών και οι αποδοχές των ανθρώπων να φτάνουν σε εξευτελιστικά επίπεδα


2) Υπάρχει πάντα η φτηνή κι εκμεταλλεύσιμη εργασία από άτομα ευάλωτων Κοινωνικών ομάδων, όπως οι αλλοδαποί και μετανάστες, που με τις μειωμένες τους αμοιβές, σπρώχνουν κι άλλο κάτω τις αποδοχές των εργαζομένων.

3) Η μη χάραξη πολιτικής ή Νομοθετικού πλαισίου, που να ορίζει έναν βιώσιμο και Νόμιμο Τιμάριθμο και Ισοζύγιο μεταξύ μισθών και τιμών των προϊόντων. Οι μισθοί παραμένουν σταθεροί ή και μειώνονται, αλλά προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνονται. Ουδέποτε τηρείται ένα βιώσιμο, πόσο δε λογικό ισοζύγιο τιμών κι αμοιβών.


4) Έλλειψη πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας. Βλέπουμε ότι η Γεωργία και Κτηνοτροφία στη χώρα μας έχει προ πολλού παύσει να επιδοτείται. Ναι αλλά κι όταν κι όποτε επιδοτείται, δεν έχουν όλοι οι παραγωγοί πρόσβαση στις επιδοτήσεις αλλά οι "ημέτεροι"... Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν όλα τα προϊόντα να τα εισάγουμε στη χώρα μας με υψηλό κόστος, ενώ θα μπορούσαμε να τα παράγουμε και να έχουμε αυτάρκεια στην αγορά μας και να ορίζουμε τις τιμές των προϊόντων αυτών εμείς οι ίδιοι σύμφωνα και με την οικονομική δυνατότητα.


5) Το κράτος σε ρόλο "τοκογλύφου": Το σύγχρονο Ελληνικό κράτος με την υψηλή φορολογία που επιβάλλει, το υψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος και επικοινωνιών επιδεινώνει τη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη, ώστε να τον αναγκάσει να πουλήσει την ακίνητή του περιουσία και να εγκαταλείψει τη χώρα του στο εξωτερικό, για μία καλύτερη τύχη. Με λίγα λόγια αναγκάζει τον Έλληνα να εγκαταλείψει τη χώρα του, για να τη δώσουν σε λαούς άλλους! Η Τοκογλυφικές πρακτικές που εφαρμόζει το κράτος έναντι του Έλληνα είναι παροιμιώδεις... Το ΦΠΑ σε κάθε προϊόν είναι αυξημένο ώστε να επιβαρύνεται η τιμή κάθε προϊόντος κι ο Έλληνας πολίτης να μην έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει. Φόροι εισπράττονται κανονικά από την Εφορία όταν με την αύξηση του ΦΠΑ σε κάθε προϊόν αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει! Οι παροχές, όπως το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο είναι στα ύψη, ώστε το κόστος ζωής του Έλληνα να είναι δυσβάσταχτο μέσα στην ίδια του τη χώρα. Το κράτος επιβάλει το ΕΜΦΙΑ, μη σεβόμενο το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ιδιοκτησία του. Και φυσικά όλα αυτά δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού εκτός από το να αναγκάσουν τους Έλληνες να απολέσουν τις περιουσίες τους, λόγω χρεών τα οποία είναι τεχνητά και επιβάλλονται με καταναγκαστικό τρόπο όπως επιβάλλονταν από τους Οθωμανούς Τούρκους το χαράτσι.



6) Πολλές χώρες που παρήγαγαν φτηνά και προσιτά προϊόντα έχουν καταστραφεί λόγω πολέμων και η παραγωγή τους κι εξαγωγές τους έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Το προϊόντα που παρήγαγαν οι χώρες αυτές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πολίτες που δεν έχουν πολλά χρήματα και θα ήταν υπερπολίτιμα σήμερα. Παραδείγματος χάρη, πολλοί θυμόμαστε τα φτηνά αυτοκίνητα Zastava που κάποιος μπορούσε να τα αγοράσει με 1,5 εκατομμύριο δρχ όταν τα φτηνά εκείνης της εποχής έκαναν από 5 εκατομμύρια δρχ και πάνω. Με τον βομβαρδισμό και διάλυση της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουκοσλαβίας το φτηνό αυτοκίνητο που παρήγαγε η βιομηχανία της χώρας δεν υφίσταται πλέον στην αγορά.

7) Μια γενικευμένη παγκόσμια κατάσταση που τείνει μέσω συγχωνεύσεων εταιρειών και μέσω την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, πολιτικές μονοπωλίων που καθορίζουν υψηλές τιμές προϊόντων. Βλέπουμε την κατάργηση της ελεύθερης αγοράς. Των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βλέπουμε κατάργηση των φυσικών σπόρων και αντικατάστασή τους από τελικούς σπόρους, ώστε οι απανταχού Γεωργοί να είναι υποχρεωμένοι να τους αγοράζουν από τις πολυεθνικές εταιρίες. Βλέπουμε άνθρωποι που κάνουν μία ατομική παραδοσιακή εργασία να συλλαμβάνονται ως εγκληματίες. Πχ όλοι θα θυμόμαστε την περίπτωση της γιαγιούλας που συνελήφθει επειδή πουλούσε μάλινες κάλτσες και φανελάκια που έπλεκε μόνη της! Ή κάποιους ανθρώπους που συνελήφθησαν επειδή μάζευαν βότανα από τη φύση και τα πουλούσαν... Συνελήφθησαν ως τάχα εγκληματίες επειδή δεν αγόρασαν τα προϊόντα τους από κάποια μεγάλη βιομηχανία κι έτσι έσπασαν το μονοπώλιο των βιομηχανιών αυτών...



       Τι θα κάνει για όλα αυτά ο πολιτικός φορέας μας "Ελλήνων Συνέλευσις":

·         θα ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή και κυρίως τον Γεωργικό Τομέα, όπου έγκειται και η βιομηχανία παρασκευής τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες, θα έχουν τα απαραίτητα προς το ζην. Δεν θα αγοράζουμε ακριβά προϊόντα από το εξωτερικό και δε θα μας επιβάλουν άλλοι την τιμή που θα τα παίρνουμε

·         Το σύστημα της Δικαιοσύνης θα εξυγιανθεί! Δε θα απευθύνονται κατηγορίες κατά των ανθρώπων επειδή κάνουν μία παραδοσιακή εργασία, επειδή αυτό δεν αρέσει σε κάποια οικονομικά συμφέροντα

·         Θα υπάρχει ισοζύγιο μισθών και προϊόντων-υπηρεσιών, όπου ο μισός μισθός ενός πολίτη θα αρκεί για την κάλυψη των αναγκών και υποχρεώσεών του κι ο άλλος μισός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως εκείνος επιθυμεί.

·         Ως οικονομικά εργαλεία η Κυβέρνησή μας θα διαθέτει:

α) Ποσό 600.000.000$ για την αγορά του Δημοσίου χρέους και τη χρηματοδότηση νέων αναγκών

β) Ποσό 2.300.000.000$ που κατατέθηκαν με Αίτηση του Προέδρου μας Κου Σώρρα Αρτεμίου για την ανάπτυξη της Ελλάδος

γ) Ποσό 5.500.000.000€ από μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής


Συντάκτης Δωρόθεος Βασίλειος Ελευθερίου


Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΛΕΩΦ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ 15 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΗΛ 2294400752 ΚΑΙ 6944291776

e.sy.neasmakris@gmail.com

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

instagram Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

twitter Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια