ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η επάρκεια αγαθών στην Ελλάδα

 


Σήμερα όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα υπάρχει ανεπάρκεια προϊόντων και καθ'  ότι λέγεται χαρακτηριστικά, τα πάντα πρέπει να τα εισάγουμε από το εξωτερικό... Είναι όμως γνωστό ότι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με τις όποιες άθλιες συνθήκες επικρατούσαν εκείνη την εποχή και όποια πρωτόγονα μέσα καλλιέργειας, η γεωργική παραγωγή της Ελλάδας τουλάχιστον επαρκούσε για να θρέψει σχεδόν όλη την Ευρώπη! Γιατί λοιπόν στη σήμερον ημέρα τα εγχώρια προϊόντα και ειδικά αυτά της πρώτης ανάγκης, δεν επαρκούν για να καλύψουν έστω τις ανάγκες του Ελληνικού πληθυσμού;


Η Ελλάδα ως χώρα όφειλε να έχει γεωργική οικονομία. Διότι τόσο το ιδανικό κλίμα μας, όσο και σπάνια χλωρίδα και πανίδα που απαντάται στην Ελληνική ύπαιθρο, κάνει τη χώρα μας ιδανικό χώρο για την καλλιέργεια κάθε φυτού και προϊόντος. Η Ελλάδα μπορούσε πάντα να είναι αυτάρκεις σε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό. Το μαλλί, οι μεταξοσκώληκες και το αρίστης ποιότητας βαμβάκι, που παράγει η Ελλάδα μπορούσαν να δώσουν στον Έλληνα ακόμη και τα πιο απαιτητικά και εκλεκτά υφάσματα. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 χρησιμοποίησε πλήρως τη δυνατότητα αυτάρκειας της Ελλάδας τα δύσκολα χρόνια του ξεσηκωμού, αφού οι τότε μεγάλες δυνάμεις της δυτικής Ευρώπης είχαν κάνει ακόμη κι αποκλεισμό προϊόντων, ώστε οι επαναστατημένοι Έλληνες να μην έχουν προμήθειες.


Επίσης κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής μεγάλες ποσότητες γεωργικών προϊόντων και τροφίμων δημεύτηκαν από τους κατακτητές από την Ελληνική ύπαιθρο οδηγώντας στη μεγάλη πείνα του 1942 και τα φαινόμενα μαύρης αγοράς κατά τη διάρκεια της Κατοχής του 1940. Μετά το 1940, τις δεκαετίες του '50, '60, '70, έλαβε χώρα ένα σχέδιο υπεροικισμού των μεγάλων αστικών πόλεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι πρώτες Ελληνικές τσιμεντουπόλεις. Κι έτσι να καταντήσουν μεγάλες εκτάσεις που χρησίμευαν για τη Γεωργία, για καλλιέργεια προϊόντων ή βοσκοτόπια, σε τσιμέντο, δρόμους και πολυκατοικίες. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από μία υποτιθέμενη προσπάθεια για εκβιομηχάνιση της Ελλάδος που όπως βλέπουμε και στις μέρες μας απέτυχε παταγωδώς.


Είναι γεγονός ότι η Βιομηχανία της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη κι αυτό φυσικά συνέβαλαν οι πολιτικές υψηλής φορολογίας που ακολουθούνται δυστυχώς πάντα για την εξαθλίωση της Ελλάδας και του Έλληνα. Η ιστορία του πρώτου και μοναδικού Ελληνικού αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική: Το 1958 ο επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας Κος Γιώργος Δημητριάδης δημιούργησε το ελαφρύ τετράτροχο μοντέλο "Attica 505".


 Η Εφορία όμως του επέβαλε υψηλή φορολογία επειδή το όχημα που δημιούργησε ήταν 4τροχο, αντί να του παραχωρήσει φορολογική ατέλεια και να αφήσει έτσι να εξελιχθεί η εξαιρετική αυτή Ελληνική πρωτοβουλία στην παραγωγή αυτοκινήτων...

 Έτσι η εταιρεία αυτή αναγκάζεται στην παραγωγή 3τροχων οχημάτων που παρά της όποιες αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να γίνουν δημοφιλή στην Ελληνική αγορά.


 Η εταιρεία αυτή έσβησε άδοξα μετά το 1977, έχοντας διαγράψει μία αρκετά επιτυχημένη για τα δυσβάσταχτα φορολογικά Ελληνικά δεδομένα πορεία. Οι πληροφορίες αντλούνται από τον ιστότοπο:  "https://www.enimerotiko.gr/plus/aytokinito/otan-i-ellada-eftiachne-aytokinita-i-istoria-toy-1oy-ellinikoy-aytokinitoy-kai-giati-stamatise-i-paragogi-toy/".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα λειτουργούσε και Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών από το 1925-1945 που παρήγαγε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών αεροσκαφών, και υδροπλάνων για την Ελληνική πολεμική αεροπορία.



 Που κι αυτό όμως έληξε άδοξα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να αποχαρακτηριστεί η χώρα μας από το σχέδιο Μάρσαλ, ως χώρα με βαριά βιομηχανία. Αξιοσημείωτο θα ήταν επίσης να αναφερθεί ότι το πρώτο ηλεκτρικό αμάξι ήταν Ελληνικό! Κατασκευάστηκε από τον απόφοιτο του  ΜΙΤ Κωνσταντίνο Ανδρακτά το 1973 στο Νεώριο της Σύρου για λογαριασμό της Αγγλικής εταιρίας Enfield.  Ήταν το μοντέλο Enfield-8000, που φτιάχτηκε στην Ελλάδα από Έλληνα Σχεδιαστή περίπου 40 χρόνια πριν τα ηλεκτρικά μοντέλα αρχίσουν να παράγονται μαζικά! Όλα αυτά δείχνουν τις δυνατότητες και προοπτικές της Ελληνικής βιομηχανίας αν όντως οι πολιτικοί της επέτρεπαν να αναπτυχθεί, δίχως τους δυσβάσταχτους φόρους, στείρες δήθεν συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις κι άλλες εθνοκτόνες πολιτικές που οδήγησαν στο μαρασμό της...

 Από τον ιστότοπο: "https://www.tanea.gr/2017/10/06/greece/otan-i-ellada-kataskeyaze-aeroplana/"


Μετά τη σύντομη παρένθεση για την Ελληνική Βιομηχανία, η οποία ευθύνεται δυστυχώς κι αυτή για την μειωμένη παραγωγή σε εγχώρια προϊόντα και δει πρώτης ανάγκης, ερχόμαστε στα ζήτημα της άσκοπης καταστροφής γεωργικών εκτάσεων για τη δημιουργία πόλεων και υποτιθέμενων βιομηχανικών κέντρων που όμως εν τέλη δε δημιουργήθηκαν, ούτε απέδωσαν στη χώρα μας τις δυνατότητες παραγωγής των σύγχρονων Βιομηχανοποιημένων κρατών... Τίθονται λοιπόν κάποια εύλογα ερωτήματα προς τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες κυρίως και δει της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, που έταζε προεκλογικά αθρόες επενδύσεις και ανάπτυξη:

1) Γιατί θυσιάσατε τόσους πόρους και παραγωγική γη, για να δημιουργήσετε μεγάλα οικιστικά και "βιομηχανικά" κέντρα... Όταν η βιομηχανία μας σε σχέση με άλλων χωρών παραμένει υποτυπώδης;

2) Λέτε ότι έχουμε 400 δις ευρώ χρέος! Που πήγαν αυτά τα χρήματα όταν η βιομηχανία μας παραμένει τόσο υποτυπώδεις;

3) Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός των ΗΠΑ της πλουσιότερης χώρας στον κόσμο είναι 550 δις δολάρια! Με αυτά τα χρήματα οι Αμερικανοί συνάδελφοί σας κανονίζουν τα πάντα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στη χώρα τους για ένα ολόκληρο έτος! Εσείς σε ένα μικρό κράτος με 400 δις που δανειστήκατε δεν μπορέσατε να φτιάξετε βιομηχανία και νέες κερδοφόρες μονάδες παραγωγής για τη χώρα; Κάτι δε μας λέτε καλά κύριοι πολιτικοί...

Φυσικά και δεν περιμέναμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας από τους Έλληνες πολιτικούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα! Αφού ούτως η άλλως είναι αυτονόητες! Ωστόσο απαντήσεις που δόθηκαν από κάποιον γνωστό πολιτικό ήταν "μαζί τα φάγαμε"... Κι ιδού η απορία: Μαζί τα έφαγαν αυτοί που ανήκουν στην πολιτική σας ελίτ κύριε, με τις βίλες στις πιο ακριβές συνοικίες και τις off-shore εταιρείες στο εξωτερικό, με το φτωχό μεροκαματιάρη που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και του το κόβει η ΔΕΗ; Τη γυναίκα που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της; Τον παππού που δεν του φτάνει η σύνταξή του να αγοράσει τα φάρμακά του; Πρόκειται για χυδαίο εμπαιγμό προς τον λαό που σας ψήφισε κι εμπιστεύτηκε σε εσάς την τύχη του. Ο ίδιος πολιτικός έσπευσε να πει "Σας διορίσαμε!"... Ποιους διορίσατε κύριοι; Τα παιδιά σας, τα ανίψια σας και τα εγγόνια σας; Εμάς μια φορά, αν και έχουμε Διπλώματα από Πανεπιστήμια, δε μας διόρισε κανείς σε κάποια ταυτόσημη θέση. Τουναντίον πολλοί από εμάς είναι άνεργοι (πάνω από 1,5 εκατομμύριο και υποκρύπτεται με περίτεχνα μέσα σημαντικό ποσοστό ανέργων), ή δουλεύουμε σε κακοπληρωμένες θέσεις χωρίς υπερωρίες... Δεν ανήκαμε στην κατηγορία των παιδιών σας... Αρά οποίο μέγα ψεύδος να μας λέτε πως μας "διορίσατε", ενώ παραμένουμε άνεργοι ή βιοπαλαιστές με μαύρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα; Η κυνικότητα που Σας χαρακτηρίζει κύριοι πολιτικοί δεν έχει όρια...

 

Τι θα γίνει με μία Κυβέρνηση της Ελλήνων Συνέλευσις:

1.                  Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

2.                  Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα.

3.                  Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

4.                  Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση. 

5.                  Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά.

6.                  Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.                  Στην βιομηχανία η οποία θα καλύπτει τομείς παραγωγής που είναι απαραίτητοι στην Πολιτεία και προκειμένου να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης βιομηχανικά, τα πρώτα πέντε χρόνια καθίστανται αφορολόγητα.

8.                  Η Ελλήνων Πολιτεία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής.

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες πρέπει τώρα προτού είναι πολύ αργά (αν δεν είναι ήδη), να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον πολιτικό μας φορέα, Ελλήνων συνέλευσης, για να βρουν μία διέξοδο προς την ελευθερία τους και την επιβίωση του έθνους. Είναι αδιανόητο ο Έλλην πολίτης να ανέχεται τόσο εμπαιγμό, κυνισμό και οικονομική ανέχεια επειδή έτσι θέλουν να του το επιβάλλουν οι δωσίλογες Κυβερνήσεις που εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. Είναι αδιανόητο να ζούμε σε ένα κράτος τόσο μικρό με υποτυπώδεις Βιομηχανικές υποδομές σε σχέση με πολύ μεγαλύτερα και αναπτυγμένα κράτη... Αλλά να χρωστάει το μικρό κράτος αυτό 400 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν ξοδεύει ούτε η Αμερική! Τα οποία 400 δισ δαπανήθηκαν, πότε; Που; Πως και γιατί; Για ποιον σκοπό; Τέλος είναι αδιανόητο να ζούμε σε μία χώρα που κάποτε από την παραγωγή της τρέφονταν όλη η Ευρώπη και σήμερα να μας λένε κάποιοι ότι θα έχουμε "επισιτιστική κρίση"!

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΛΕΩΦ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ 15 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΗΛ 2294400752 ΚΑΙ 6944291776

e.sy.neasmakris@gmail.com

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

instagram Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

                                                                                                  twitter Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια