ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μετά τα λόγια ... σιωπή

 

  

Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε τη συνέντευξη του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αλέξανδρου Βασιλικού στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ανέφερε ότι ο τουρισμός σημείωσε ένα θετικό πρόσημο τη φετινή χρονιά λογω των αποταμιεύσεων των πολιτών τα δύο προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως το γεγονός αυτό να λύνει τα προβλήματα των ξενοδοχείων.

Είναι γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας τα δύο τελευταία έτη ήταν ένα εμπόδιο για τους πολίτες που ήθελαν να  οργανώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπόρεσαν να κάνουν και αποταμιεύσεις μέσα στο ζοφερό τοπίο της ασφυκτικής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας πάνω από δέκα χρόνια.

Είναι θλιβερές οι διαπιστώσεις του κ. Βασιλικού για την εκτίναξη του κόστους των μετακινήσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως εκείνων με δωδεκάμηνη δραστηριότητα καθώς ο κόσμος τη φετεινή χρονιά ταξίδεψε ασφαλώς αλλά μόνο τους θερινούς μήνες, ενώ ο κ. Βασιλικός ανέφερε παράλληλα και ένα αρρύθμιστο τοπίο όπου παρέχονται ανεξέλεγκτα υπηρεσίες φιλοξενίας χωρίς τις προϋποθέσεις και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται στον υπερυθμισμένο ξενοδοχειακό κλάδο το οποίο υπάρχει ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Ποιός ευθύνεται αλήθεια για τη μη ρύθμιση του τοπίου αυτού μετά από τόσες διαφορετικές κυβερνήσεις που εναλλάχθηκαν στην εξουσία?

Ο τομέας του τουρισμού χαρακτηρίζεται από όλους και πολύ ορθά ως η βαρειά βιομηχανία της πατρίδας μας. Η Ελλάδα είναι η συνολική έκφραση ομορφιάς όλου του πλανήτη και θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει το κράτος για την αξιοποίησή της και την αντιμετώπιση επίσης κάθε  ενδεχόμενης κρίσης. Δεν είδαμε όμως μέχρι τώρα καμμία πρακτική εφαρμογή ουσίας για την ανάδειξη, προβολή και αποτελεσματική  υποδοχή  των τουριστών που ομολογουμένως επιθυμούν πρωτίστως να γνωρίσουν από κοντά την ποικιλόμορφη χώρα μας και το λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Αντιθέτως οι υποδομές γενικά είναι ελλειπέστατες σε κάθε τομέα, το οδικό δίκτυο δεν είναι μόνο ανεπαρκές για να συνδέσει τις περιοχές μεταξύ τους αλλά πολλές φορές και επικίνδυνο με κακοτράχαλους δρόμους και σχεδόν χωρίς σήμανση δυσκολεύοντας την προσβασιμότητα σε πολλά σημεία αλλά κυρίως στους αρχαιολογικούς μας χώρους πολλοί από τους οποίους είναι εγκαταλειμμένοι, αφρόντιστοι και αφύλακτοι. Οι δε παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας, χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους και πιστοποιήσεις όπως ομολογεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, παρέχουν ύπνο και φαγητό αμφιβόλου ποιότητας με δυσανάλογες χρεώσεις. 

Δικαίως τονίζει ο κ. Βασιλικός την ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών μεταξύ των οποίων αναφέρει και τις κυβερνήσεις  και την αυτοδιοίκηση, τα οποία μέρη βρίσκονται στην κορυφή της ρυθμιστικής διαδικασίας. Παρατηρούμε τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια κυβερνήσεις να δημοσιεύουν Κρατικούς Προϋπολογισμούς το ύψος των οποίων ανέρχεται έως και 800 Δις, ποσό αστρονομικό και για τα σημερινά δεδομένα και να παραμένουν τα ποσά αυτά αναξιοποίητα παρ΄όλα τα προβλήματα που συνεχώς πλήττουν τη χώρα μας αλλά και ιδιαίτερα τον τουρισμό.

Οσο για την αυτοδιοίκηση αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν επανειλημμένως κατατεθεί με πλήρη φάκελλο προτάσεις σε όλους τους δήμους της χώρας για δόμηση χρηματοδότησης για κάθε είδους έργο, φυσικά και για τον τουρισμό. Εχουν εξασφαλισθεί κεφάλαια ύψους 2,3 τρις για μία πρωτοφανή ανάπτυξη από τον κ. Αρτέμη Σώρρα, εκλεγμένο Πρόεδρο του Πολιτικού Φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις", τα οποία αποσιωπήθηκαν αν και ήταν εγκεκριμένα με κάθε νόμιμη παγκόσμια και εγχώρια διαδικασία.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση ούτε από τις κυβερνήσεις ούτε από τους δήμους της χώρας διότι με τη χρήση των κεφαλαίων αυτών θα μπορούσε να εμφανίζεται σήμερα μια Ελλάδα χώρα-πρότυπο σε κάθε τομέα και στον τουρισμό.

Κουραστήκαμε να ακούμε λόγια, διαπιστώσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα μπροστά σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν θέτουν καμμία ερώτηση ουσίας.

Η Ελλάδα μπορεί, πρέπει και θα γίνει το κέντρο της παγκόσμιας τουριστικής ανάπτυξης. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα όσα χρειαζόμαστε για την υλοποίηση αυτού του στόχου με όχημα τον πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις". Η πατρίδα μας, η καθέδρα των θεών, θα ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Τα νησιά μας με την παγκόσμια φήμη τους, φωτεινά διαμάντια στο καταγάλανο Αιγαίο μας, θα γίνουν άνετα προσβάσιμα από όλους με κάθε μέσον της σύγχρονης τεχνολογίας. Υπερσύγχρονα λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες με όλες τις απαραίτητες υποδομές, θα συνδέουν διαρκώς την ηπειρωτική με τη νησιωτική χώρα καθώς θα δημιουργηθούν παράλληλα και τα κατάλληλα οδικά δίκτυα ώστε να προσφέρουν ασφαλή και διαρκή μετακίνηση. 

Τα βουνά, οι λίμνες, οι πεδιάδες, τα οροπέδια, οι ιαματικές πηγές με την ευεργετική τους επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και όλα αυτά με κάθε είδους συνοδευτική δραστηριότητα, θα δίνουν καθημερινά στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν τον αληθινό τουρισμό που όλοι μας χρειαζόμαστε για την αναψυχή μας αλλά και για την ανάγκη μας να γνωρίσουμε νέους τόπους.

Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, ο κυριώτερος πολιτισμικός πόλος έλξης του πλανήτη, θα αναδειχθούν σε όλο τους το διαχρονικό μεγαλείο για να ενθυμήσουν και να συντονίσουν τους επισκέπτες στον μοναδικό τους προορισμό και σκοπό, την δημιουργία πολιτισμού.

Ας ξεκινήσουμε όλοι μας να προβάλλουμε μπροστά μας αυτόν τον ονειρικό αλλά καθ΄όλα υλοποιήσιμο στόχο, μέχρι να τον δούμε μέσα από τις κοινές προσπάθειες και την εργασία όλων μας, να εμφανίζεται και στο ξύπνιο μας έχοντας γίνει πραγματικότητα.


Συντάκτης: Παναγιωτοπούλου Αργυρώ

ΠΗΓΗ

https://esykpda.blogspot.com

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΛΕΩΦ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ 15 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΗΛ 2294400752 ΚΑΙ 6944291776

e.sy.neasmakris@gmail.com

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

instagram Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

twitter Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια